Ergonomisk arbetsmiljö

Många människor står upp när de arbetar. I grunden är detta hälsosamt och stärkande för kroppen. Samtidigt gäller det att stå på ett så skonsamt sätt som möjligt. Detta inkluderar hållning och arbetsställning men även underlaget spelar stor roll för din hälsa. Att ständigt stå på hårda golv kan på sikt orsaka slitage på ryggen och fötterna samt leder som höft och knä.

Skydda kroppen med en ergonomisk matta

Ett verktyg för att skapa en god stående arbetsmiljö är ergonomiska mattor. Dessa kan placeras ut vid exempelvis arbetsbord, maskiner och kassor. Mattans unika teknologi bidrar till att avlasta kroppen när du står upp. På det viset undviker du skador och obehag. Dessutom är chanserna större att du och dina kollegor kan vara mer effektiva i arbetsflödet. Vid behov kan du självklart även ha en av dessa mattor hemmavid.

För olika arbetsmiljöer

Ergonomiska mattor finns numera i ett stort utbud av utföranden. Bland annat kan du få mattor som är designade för kontorsarbete, industri, lagerlokaler, butik, skönhetssalonger, våta miljöer och halkiga golv. Ta en titt här för att se några exempel. Ett tips är att inte kompromissa med dina skor bara för att du har fått en ergonomisk matta att stå på. Mattan fungerar bäst i kombination med andra faktorer.