Den digitala framfarten inom sjöfarten, segling och andra båtar

Vi kan glädja oss åt att det inte är riktigt så farligt att befinna sig till havs som det en gång i tiden var. Det har vi i mångt och mycket tekniken och digitala lösningar att tacka för.

Digitala lösningar för alla typer av båtar

Idag finns en lång rad tekniska lösningar som kan användas både inom sjöfarten, segling och på andra typer av båtar. Exempelvis hamnbranschen börjar ta stora kliv framåt. Det system som sjöfarten har opererat under har fram till nyligen sett likadant ut som det gjorde för flera hundra år sedan. Nu har dock digitala hamnar blivit en lösning som skapat positiv förändring.

För dig som själv äger en båt finns det många bra lösningar. Att exempelvis investera i GPS-plottrar till båten är inte enbart bekvämt, utan kan också vara avgörande i en krissituation. Även teknik som båtradar och kommunikationslösningen VHF kan vara viktiga saker att ha på en båt.

Handla digital teknik för båten online

Den här typen av teknik kan du enkelt handla online. På sajter som moory.se finns flertalet olika digitala lösningar som passar för alla typer av båtar. Vare sig det är större fartyg eller mindre segelbåtar.